Kakaós piskóta


A piskóta  rengeteg sütemény alapja egy, jó piskótarecepttel tarohatunk egy baráti vagy családi összejövetelen. Sose kísérletezzünk egy fontos esemény előtt új recepptel



Házi piskóta recept
Nagyon egyszerű, gyors, és ezen kívűl rengeteg szennyes edényt meg lehet spórolni vele.
hozzávalók:
7 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál porcukor
1 teáskanálnyi sütőpor
Ha kakaósan szeretnénk elkészíteni akkor 1 evőkanál porkakaó (szerencsi a legjobb)
Elkészítés:
A tojásokat széválasztjuk és belerakjuk a turmixgépbe. Kemény habbá verrjük fel, majd hozzáadjuk a sárgáját egyenként, utánna pedig kanalanként a cukrot, ha  ezt jól eldolgozta a gép akkor, a teáskanálnyi sütőport liszttel elkeverve kanalanként beleadagolom a robotgépbe. (Ha kakaósat szeretnénk csinálni tettszés szerini kakaóport teszünk bele)
Akkor jó, ha egy könnyű levegőbuborékokkal teli tésztát kapunk.
Ezt csinálhatjuk tortafotmába, közepes tepsibe, nagy tepsibe annak függvényébe, tortának piskótatekercsnek készül.
A tepsibe sütőpapírt teszek, a tortaformába nem és azt ki sem vajazom.
a sütőt 200 fokra melegítem, és csak akkor teszeem be ha elérte a kívánt hőfokot. ha hőlégkeveréses a sütőnk akkor alul felül keringesse a levegőt 20 percig sütöm, és nem nyitom ki a sütő ajtaját!