kakaós csiga


Tanuljon meg kakaós csigát sütni és szerezzen örömet családjának. Részletes recept, mellyel könnyebb a sütés minden mozzanata.



Vásárló lista a kakaós csigához:


• liszt
• tojás
• élesztő
• vaj
• cukor
• tej
• só
• porcukor
• vaníliás cukor
• kakaó
• tejszín

A kakaós csiga elkészítése:


1. Megsegítsen meg, • 1 bögre tejet majd, adjon hozzá
• 1 kocka élesztőt
• 1 teáskanál cukrot


2. A tészta hozzávalóit keverje össze a következő arányban:
• 2 bögre liszt (40dkg)
• 2 tojássárgája
• 2 csapott evőkanál vaj (4 dkg)
• 2,5 csapott evőkanál cukor (4dkg)
• 1 csipet só
+ a tejben felfuttatott élesztő


3. Az összegyúrás és dagasztás után a tésztát, 45 percet hagyja állni.


4. A töltelék hozzávalóit keverje ki habosra, a következő arányban:
• 9 csapott evőkanál porcukor (14 dkg)
• 2 csomag vaníliás cukor
• 6 csapott evőkanál vaj (12dkg)
• 3-4 teáskanál kakaó (Mozart)


5. A megkelt tésztát 1cm vastagra nyújtsa, majd kenje meg a töltelékkel.
Ezt tekerje össze, majd 2 cm vastag szeletekre vágja fel.


A kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy egymástól 2-3 cm távolságban helyezkedjenek el a karikákat.
Tetejüket kenje meg tojássárgájával, majd 30 percet kelessze.

Ezután, előmelegített sütőben, közepes lángon süsse pirosra. Öntsön rá 1 dl langyos tejszínt és süsse takarékon 10percig.


Jó étvágyat hozzá!